Jandroković izašao pred novinare i progovorio o Fimi mediji: Nisam ništa znao…

Predsjednik sabora Gordan Jandroković na konferenciji za medije odgovarao je na novinarska pitanja oko presude za Fimi mediju s obzirom da je bio u vrhu stranke i u vrijeme Ive Sanadera

Kaže da je često spominjan od strane oporbe u kontekstu presude za Fimi mediju. Na pitanje je liu ikada išta primijetio, odgovara: Skrenuo bih pozornost na presudu. Iz nje se vidi koje su osobe krive i odgovorne i da HDZ posljedično snosi odgovornost’, kazao je.

‘Nisam znao za radnje koje se spominju u presudi. Biti član predsjedništva ne znači da ste informirani o svim radnjama. S tim stvarima nisam bio upoznat niti je to bio dio posla s kojim sam se trebao baviti. Što se tiče razdoblja od 2004. do 2008. bio sam saborski zastupnik i bavio sam se vanjskom politikom. Od tada je prošlo 12, 13 godina i sada su osjećaju puno drugačiji. Gleda se hladne glave, no u tim trenucima nisam se dobro osjećao’, kazao je.

‘Nosim i sam politički teret svih ovih godina, no ne prihvaćam odgovornost za nešto što nisam kriv’, poručio je Jandroković.

Na pitanje o kritici šefa SDP-a Peđe Grbina da je morao nešto znati, podsjetio je na nedavnu aferu u SDP-u i pitao se je li Grbin znao da da Stjepan Kovač laže.

‘Što se objavi, kaže, u medijima, ne znači da je točno. Dalek je put od onoga da nešto sumnjate do toga da ga optužite. Nadležna tijela su provela postupke i u ovom slučaju dokazale da pravosuđe nije HDZ-ovo. Pokazalo se da je neovisno i osudilo je i predsjednika tadašnjeg HDZ-a i posljedično i samu stranku’, kazao je.

Na pitanje treba li se HDZ ispričati građanima, odgovorio je da su već platili političku cijenu i da će platiti i kaznu. ‘Što se tiče isprike, da bi se ispričali, morate biti krivi’, kazao je.

Napomenuo je da nisu još iscrpljena sva pravna sredstva i da će tek vidjeti hoće li ići na Ustavni sud.

im/radiokrizevci.hr

Foto: jandroković/facebook

Izvor: tportal

Pratite nas na društvenim mrežama!