Vozači Ubera u štrajku: Novac je sjeo, ali bojkot nastavljamo

U tijeku je prosvjed vozača Ubera. Prosvjed je počeo u sedam sati, a trebao bi trajati tri sata.

Nije poznato koliko vbozača je u štrajku, a u 10 sati bi se trebali oglasiti i prosvjednici.

Tajnica Sindikata radnika digitalnih platformi (SRDP) Iva Filipović za Index je rekla da je nemoguće izračunati koliko je trenutno vozača u štrajku.

“Taj podatak je nemoguće izvući jer je nemoguće izvući točan broj radnika koji radi preko Uber platforme. Ipak, brojni partneri su nam se obratili i podupiru nas, a koliko vidim po korisničkoj aplikaciji – mali je broj vozača na cesti”, kaže Filipović.

“Želimo poslati Uberu poruku da se ne slažemo s njihovim ponašanjem i u 10 sati je konferencija za medije ispred Uberovog ureda u Radničkoj gdje će sindikati iznijeti svoje zahtjeve prema Uberu”, rekla je Filipović te naknadno javila kako je plaća sjela u 8 sati, ali da se s bojkotom aplikacije nastavlja.

Vozači se osjećaju kao roboti

Tajnica Sindikata radnika digitalnih platformi (SRDP) Iva Filipović štrajk je najavila ovog vikenda istaknuvši da su vozači taksija izgubili strpljenje jer nijednom u cijeloj Hrvatskoj prošlog utorka, kako je to uobičajeno, na račun nije sjela isplata Ubera.

Filipović je upozorila da će se štrajk održati neovisno o tome hoće li im novac biti isplaćen u ponedjeljak te je upozorila na problem izostanka ikakve ljudske komunikacija s predstavnicima tvrtke.

“Jednostavno ne postoji način na koji se može pričati s nadležnom osobom. Mi ne znamo tko su ti ljudi. Jedina mogućnost komunikacije odvija se preko aplikacije te nam svima stigne automatizirani odgovor korisničke službe”, kazala je Filipović za Večernji list, opisujući da se vozači osjećaju kao “automatizirani roboti”.

Iz Ubera su u subotu priopćili da isplate kasne zbog greške u sustavu lokalne banke, a da će vozači vidjeti novac na računu do ponedjeljka.

“Još jednom se ispričavamo zbog tehničkog problema, zarade će vozačima biti vidljive na njihovim bankovnim računima najkasnije do ponedjeljka. Potpuno smo predani našoj zajednici vozača i radimo na tome da ovu situaciju riješimo u najkraćem mogućem roku”, poručili su u priopćenju iz Ubera.

Kako nam je kazala Filipović, u ponedjeljak ujutro zaista je vozačima sjela uplata.

im/radiokrizevci.hr

Foto: uber/facebook

Izvor: N1

Pratite nas na društvenim mrežama!