Krenula preventivno-sigurnosna akcija “Dani tehničke ispravnosti vozila 2021.”

Preventivno-sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti vozila provodit će se od ponedjeljka, 22. studenoga do subote, 27. studenoga 2021. godine na području Policijske uprave koprivničko-križevačke te u svim redovnim stanicama za tehnički pregled vozila na području Republike Hrvatske.

Tijekom provođenja akcije policijski službenici će u nadzoru prometa građane upućivati na mogućnost obavljanja besplatnog preventivnog tehničkog pregleda vozila u stanicama za tehnički pregled vozila.

Ističemo da tijekom provedbe akcije neće biti moguće obaviti besplatan redovni tehnički pregled vozila u vezi produženja valjanosti registracije vozila, već je riječ o preventivnoj akciji čije težište je na pružanju savjetodavne i tehničke pomoći stručnog osoblja stanica za tehničke preglede u cilju uklanjanja eventualno utvrđenih nedostatka na vozilima čime će se povećati broj tehnički ispravnih vozila na prometnicama.

Jedan od preduvjeta za sigurno sudjelovanju u prometu za vrijeme predstojećih zimskih uvjeta na prometnicama je tehnički ispravno vozilo, zato pozivamo sve vozače i vlasnike motornih vozila da u stanicama za tehničke preglede u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu izvrše provjeru tehničke ispravnosti svojih vozila kako bi mogli pravovremeno otkloniti eventualno utvrđene nedostatke. Ukoliko se u vrijeme provedbe preventivne akcije građani ne nalaze na području ove Policijske uprave, mogu se obratiti bilo kojoj stanici za tehnički pregled vozila na području Republike Hrvatske.

Pratite nas na društvenim mrežama!