Most kreće u prikupljanje potpisa za referendum protiv uvođenja covid-potvrda

Most pokreće inicijativu prikupljanja potpisa za organiziranje referenduma protiv uvođenja covid potvrda kao uvjeta pristupa radnom mjestu i državnim i javnim institucijama, izvijestio je u utorak Božo Petrov na svom profilu na Facebooku.

“Inicijalni odbor zajedno s pravnim stručnjacima već se sastao, a trenutno smo u fazi preciznog definiranja referendumskog pitanja. Uskoro ćemo vas obavijestiti o svim detaljima inicijative.

Most čvrsto staje u obranu ustavnih vrijednosti! Nećemo dozvoliti da se naša ustavna prava krše proizvoljnim odlukama Stožera koji djeluje kao parapolitičko tijelo”, stoji u objavi na Facebooku.

Covid potvrde koje dokazuju da je netko cijepljen, da je prebolio covid-19 ili je negativan od utorka su obvezne za ulaz u javne i državne ustanove, čime vlasti žele dodatno zaštiti zdravlje građana, potaknuti ih na cijepljenje i osigurati dostupnost zdravstvenog sustava.

Prema odluci Nacionalnog stožera civilne zaštite, EU digitalnu potvrdu prilikom dolaska na posao morat će predočiti svi javni i državni zaposlenici, kao i oni u tijelima na lokalnoj razini, a za one koji nisu cijepljeni ili preboljeli covid uvodi se sigurnosna mjera obveznog testiranja na koronavirus.

Dužnosnici, službenici i zaposlenici ustanova i tvrtki čiji su osnivači država, županije, gradovi i općine dužni su potvrde pokazati osobi koju ovlasti poslodavac, a odbiju li se testirati ili pokazati potvrdu neće moći ući u radni prostor.

im/radiokrizevci.hr

Foto: pixabay

Izvor: N1

Pratite nas na društvenim mrežama!