Nastava uživo ili online? Neke županije donijele odluku, neke još nisu

Dok bilježimo rekordne brojeve novozaraženih, o načinu na koji će djeca pohađati nastavu od ponedjeljka odlučuju osnivači. Odluke se razlikuju od županije do županije, a neke još nisu obavijestile javnost o svojoj odluci.

U Primorsko goranskoj županiji već znaju da se od sljedećeg tjedna svi vraćaju u školske klupe. “Odluka je dobra jer ravnatelji i osnivači prema trenutnoj situaciji mogu reagirati brzo i daleko kvalitetnije, nego da mi iz centara određujemo koji će raditi ili ne i u kojem modelu”, naglasio je Mladen Šćulac, načelnik stožera civilne zaštite PGŽ-a.

I Grad Zagreb je odlučio da će nastava od ponedjeljka biti uživo.

Iz Ministarstva obrazovanja doznajemo da su se za održavanje nastave po modelu C u tjednu od 8. do 12. studenoga odlučile Vukovarsko-srijemska županija za sve škole kojima je osnivač te Grad Vinkovci.

U Ličko-senjskoj županiji odlučili su se da će u nekim školama biti model C, dok će u ostalima nastava ići uživo. periodu od dva tjedna, od 8.studenoga do 19. studenoga 2021. godine nastava po modelu C – nastava na daljinu održavat će se u sljedećim školama: – Strukovna škola Gospić, Gimnazija Gospić, OŠ dr. Jure Turića Gospić, OŠ Zrinskih i Frankopana Otočac (uključujući područne škole), OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića – od 5. do 8. razreda, OŠ Luke Perkovića Brinje – od 5. do 8. razreda. Nastava u ostalim školama održavati će se po modelu A – nastava u školi”, priopćili su iz županije.

Nastavu uživo imat će i učenici u Virovitičko-podravskoj županiji. “U slučaju pogoršanja epidemiološkog stanja u pojedinoj školi, na pojedinom području koje je pod ingerencijom osnivača, odnosno Virovitičko-podravske županije, a u suradnji s Stožerom civilne zaštite VPŽ, moći će se odlučiti i drugačije za pojedine škole, odnosno dati im suglasnost za privremeni prelazak na C model”, priopćili su iz županije.

I Koprivničko-križevačka županija odlučila se na nastavu uživo. “Stožer je jednoglasno donio preporuku o održavanju kontaktne nastave (model A) uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, od ponedjeljka 8.studenog 2021., za sve škole kojima je osnivač Koprivničko-križevačka županija”, priopćeno je.

Svi učenici osnovnih i srednjih škola u Dubrovačko-neretvanskoj županiji od ponedjeljka, 8. studenoga nastavu nastavljaju pohađati uživo, odnosno po modelu A, objavila je u petak ta županija. Iz županije napominju da ravnatelji škola mogu donijeti odluku o prelasku na B ili C model ovisno o stanju u pojedinoj školi, zaključe li da nastava uživo nije moguća. Takvu odluku ravnatelji će donijeti u suradnji s dežurnim epidemiologom i lokalnim stožerom civilne zaštite.

Stožer civilne zaštite Zadarske županije zaključio je da djeca trebaju ići u školu zbog njihovog mentalnog zdravlja, ali i kvalitetnijeg usvajanja nastavnog gradiva. Zbog toga podržavaju A model održavanja nastave, a svaka škole može od osnivača tražiti prelazak na C model ako bude potrebno.

im/radiokrizevci.hr

Foto: pixabay

Izvor: N1

Pratite nas na društvenim mrežama!