Ne nasjedajte! WhatsAppom i Viberom se šire poveznice s anketom i nagradnom igrom na kojima se prevarant predstavlja kao Hrvatska pošta

WhatsAppom i Viberom se šire poveznice s anketom i nagradnom igrom na kojima se prevarant predstavlja kao Hrvatska pošta.

Prevaranti se porukama javljaju s poveznicom na kojoj se nalazi lažna anketa i nagradna igra.

– Hrvatska pošta ne upotrebljava WhatsApp, Viber i slične aplikacije za službenu komunikaciju niti je organizator ankete i navedene nagradne igre. Molimo korisnike da takve ili slične poruke sa sumnjivim poveznicama ne otvaraju te da ih ignoriraju – javljaju iz HP-a.

U zadnjih nekoliko mjeseci intenzivirali su se pokušaji prijevara porukama na WhatsAppu i sličnim mobilnim aplikacijama te putem e-pošte.

Korisnici pokušaj prijevare mogu izbjeći ako pripaze na nekoliko detalja: broj s kojeg je poslana poruka nije broj iz jedne od hrvatskih mobilnih mreža, internetska domena nije domena Hrvatske pošte (npr. ‘posta-hr.site’ umjesto www.posta.hr) te tekst u poruci i na internetskoj stranici na koju vodi poveznica sadrži gramatičke i pravopisne pogreške.

Izvor: dalmatinskiportal.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!