Održano predstavljanje knjige Brak: otajstvo vjerne ljubavi

U petak navečer održano je u multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice “Franjo Marković” predstavljanje knjige Brak: otajstvo vjerne ljubavi, klasika o bračnoj ljubavi, u izdanju križevačke Naklade „Crisinus‟.

Knjigu je predstavio direktor Naklade „Crisinus‟ i prevoditelj knjige, dr. sc. Krunoslav Puškar, te putem video veze Hrvoje Vargić, recenzent knjige.

Uvodno je dr. sc. Krunoslav Puškar kazao da je knjiga Brak: otajstvo vjerne ljubavi jedno je od najranijih djela Dietricha von Hildebranda (1889. – 1977.), poznatog njemačkog filozofa i duhovnog pisca koji je svojim djelom o bračnoj ljubavi utjecao na sv. papu Ivana Pavla II. i njegova poznata djela Ljubav i odgovornost i Teologija tijela. Zbog svoga „oštrog pera‟ morao je bježati od Hitlera, a zbog svog pozitivnog i dalekosežnog utjecaja papa Pio XII. prozvao ga je „Doktorom Crkve 20. st.‟. Premda izvorno objavljeno 1929. godine na njemačkom jeziku, von Hildebrandovo djelo o bračnoj ljubavi izašlo je po prvi put na hrvatskom jeziku 2020. godine, upravo u vrijeme sveopće krize braka i obitelji.

Više o tome kako riješiti krize u braku i obitelji govorio je bračni par Katanović iz Križevaca, roditelji četvero djece i dugogodišnji voditelji prvog tečaja za parove naziva „Ljubav i poštovanje‟, kojem je cilj osnažiti i obnoviti brakove (veze), ali i spasiti ih. Tečaj se temelji na istoimenoj knjizi dr. Emersona Eggerichsa i polaznici uče kako rješavati bračne sukobe i sukobe u vezama, kako motivirati jedan drugoga te prepoznati, pronaći i ostvariti ono što drugoga osnažuje.

– “Na tečaj dolaze oni koji žele raditi na svom odnosu. Muškarci i žene su različiti, svatko će drugačije gledati na neku situaciju, dolazi do nerazumijevanja, a mogu se mijenjati, povezivati, razumjeti” – kazali su Ivana i Danijel Katanović.

Promocija je održana uz prigodnu glazbenu pratnju Tamare Perc.

ji/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!