Plenković odgovorio prosvjednicima: ‘Neće biti izvanrednih izbora i ostavki’

Hrvatski premijer Andrej Plenković jučer je posjetio sajam knjige Interliber, nakon čega je dao izjavu medijima. Novinari su ga pitali o prosvjedima građana koji se protive uvođenju covid potvrda. Zanimalo ih je je li Plenković razmišljao o razgovoru s tim ljudima.

“Ja smatram da je prosvjedovanje itekako dozvoljeno, moramo respektirati jedni druge. Nisam primijetio da netko od prosvjednika traži susret, vidim da nas stavljaju u isti koš s Mengeleom, pozivaju na ostavke. I to je isto demokracija, neće biti izvanrednih izbora i ostavki, sigurno nismo kao Mengele”, rekao je i dodao da moraju vidjeti tko je sve tu i s kojim interesima.

“Sve što radimo, radimo u interesu zaštite građana, dobro je da smo prošli 60 posto cijepljenih odraslih i 50 posto ukupne populacije”, kazao je. Ispričao je i kako su mu na Velesajmu na punktu za cijepljenje voditelji rekli da su građani drugih zemalja zahvalni jer se mogu cijepiti kod nas. Ispričao je kako je jučer bio na konferenciji ELSA-e, europske udruge studenata prava, na kojoj mu je jedna mlada žena zahvalila što je mogla doći u Beč jer se cijepila u Hrvatskoj.

‘Ne mogu vjerovati da netko bira vjerovati neprovjerenim izvorima’

Novinari pitaju i je li kampanja za cijepljenje bila promašena. “Ne mogu vjerovati da u današnje vrijeme uz ovoliko saznanja netko bira vjerovati neprovjerenim izvorima, tendenciozno lažnim u odnosu na ono što je istina”, kazao je. Rekao je da će oni nastaviti ponavljati iste poruke i da će, malo po malo, ljudi doći na to. “Covid potvrde nisu nikakva prisila na cijepljenje, samo jedan filter, jamstvo, da budemo odgovorni prema ovima koji su se cijepili”, rekao je.

Izvor: telegram.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!