Zabilježene tri prometne nesreće, u jednoj pješak lakše ozlijeđen

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježena je prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom.
 
Prometna nesreća s ozlijeđenom osobom
 
Jučer, 23. studenoga, oko 11.20 sati u Križevcima na Trgu Antuna Nemčića 58-godišnji pješak započeo je prelaziti kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza, a da se prije stupanja na kolnik nije uvjerio da to može učiniti na sigurni način, uslijed čega je došlo do udara osobnog automobila Škoda križevačke registarske oznake kojim je upravljao 67-godišnji vozač u tijelo pješaka, a da se vozač vozilom obilježenom pješačkom prijelazu nije približavao sigurnom brzinom, tako da ne ugrožava pješake, odnosno tako da može zaustaviti svoje vozilo da bi propustio pješake. U prometnoj nesreći pješak je lakše ozlijeđen, a protiv obojice sudionika prometne nesreće će biti pokrenut prekršajni postupak u domeni njihove prekršajne odgovornosti.
 
Prometne nesreće s materijalnom štetom
 
Jučer, 23. studenoga, oko 8.45 sati, u Koprivnici u Ulici Ivana Česmičkoga 51-godišnji vozač upravljao je skupom vozila – teretni automobil Daf i priključno vozilo Wielton poljskih registarskih oznaka. Prilikom nepropisne vožnje unazad u namjeri parkiranja skupa vozila na prilaznu cestu, stražnjim djelom priključnog vozila je udario u prednji dio osobnog automobila VW Passat koprivničke registarske oznake kojim je krećući se Ulicom Ivana Česmičkoga u smjeru semaforiziranog raskrižja sa Zagrebačkom ulicom upravljao 64-godišnji vozač. Vozaču skupa vozila je naplaćena novčana kazna.
 
Jučer, 23. studenoga, oko 23.15 sati, na cesti Mali Raven – Bojnikovec 24-godišnji vozač je upravljao teretnim automobilom Renault zagrebačke registarske oznake u smjeru Bojnikovca. Uslijed nepropisnog kretanja vozilom je sletio van kolnika, udario u metalni stup prometnog znaka i prevrnuo se na bočnu stranu. Protiv vozača će biti pokrenut prekršajni postupak.

Pratite nas na društvenim mrežama!