Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1354

U Temi Krugova slušamo drugih petnaestak minuta predavanja o malim tijelima Sunčevog sistema koje je 26. studenoga održao profesor Tihomir Marjanac iz udruge ProGEO-Hrvatska na Danima meteorita Križevci povodom desete godišnjice pada i pronalaženja meteorita Križevci. Ovaj je dio posvećen asteroidima. 

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu William Shakespeare: Pozornica puna priča Angele McAllister, knjiga za mlade je Martha Washington: Daj mi slobodu Franka Millera i Davea Gibbonsa, na odjelu beletristike roman Žena koja bježi Anais Barbeau Lavalette, a na stručno-znanstvenom odjelu Spali dnevnik Sharon Jones.

Na današnji datum rođen je Thomas Woodrow Wilson, prikazan je prvi film, osnovana je prva tvrtka za proizvodnju filmova, bilo je dosta potresa u čitavom svijetu pa i u Petrinji, umrli su Bartol Kašić, Gustave Eiffel i Sergej Aleksandrovič Jesenjin, 

U Vijestima Krugova govorimo o izložbama o krasopisu i o Leksikografskom zavodu Miroslav Krleža, o natječaju za petnaesto izdanje Rovinj Photodaysa, o Muzeju iluzija, najavljujemo događaje u Gradskoj knjižnici “Franjo Marković” i na projektu Future Hub Križevci. 

U Svemirskom kutku govorimo o godišnjicama nekih događaja na području astronomije i astronautike, kao i o aktualnim događajima s tih područja, te informiramo o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana. Posebno ističemo konačno lansiranje  svemirskog teleskopa James Webb, te izložbu o križevačkom meteoritu koja je otvorena 17. prosinca i traje bar do kraja siječnja 2022. godine. 

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, novosti, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo glazbu Mauricea Ravela, Paula Hindemitha, Maxa Steinera, Neila Younga, Petera Greena i grupe Fleetwood Mac, te grupe Pink Floyd.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1354 na programu je Radija Križevci (96,6 MHz) u utorak, 28. prosinca od 17 sati, a snimka će uskoro biti dostupna na web stranicama Future Huba Križevci. Moguće su neke manje izmjene u sadržaju emisije, koje se mogu dogoditi nakon objave ove najave. Ugodno vam slušanje putem etera i preko računalne mreže!

Pratite nas na društvenim mrežama!