Započelo podnošenje Zahtjeva za potporu sektoru stočarstvu zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih pandemijom COVID-19 vrijednu 171 milijun kuna

  1. U petak, 3. prosinca 2021. godine, u Narodnim novinama broj 131/21 objavljen je Pravilnik o provedbi Programa potpore primarnim poljoprivrednim proizvođačima u stočarstvu zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih pandemijom COVID-19. Provedbom Programa isplatit će se potpora primarnim proizvođačima u sektorima govedarstva, svinjogojstva, ovčarstva i kozarstva, konjogojstva te peradarstva.
     
    Obzirom na žurnost poduzimanja mjera kako bi se omogućio nastavak poslovanja primarnih proizvođača u sektoru stočarstva podnošenje Zahtjeva za potporu provodit će se od 4. prosinca 2021. godine do 13. prosinca 2021. godine.

UPUTA ZA PODNOŠENJE ZAHTJEVA

Zahtjev za potporu podnosi se Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju putem AGRONET zaštićene mrežne aplikacije Agencije za plaćanja izravno ili u podružnicama Agencije za plaćanja. 


Navedeni paket pomoći stočarstvu ima za cilj odgovoriti na potrebe za saniranjem pretrpljenih gubitaka te osiguranja likvidnosti uzgajivača goveda, svinja, peradi i konja, kao i primarnih proizvođača u sektoru ovčarstva i kozarstva, te im pomoći da očuvaju razinu primarne proizvodnje prije pojave COVID-19.
 
Za eventualne dodatne informacije molimo kontaktirati Voditeljicu Službe za upravljanje registrima životinja, Zrinku Mioč (kontakt: tel. 01/ 3903 158, mail: zrinka.mioc@mps.hr).

Ministarstvo poljoprivrede

Pratite nas na društvenim mrežama!