Beroš najavio veliku promjenu: Za dokazivanje korone više nećete morati na PCR test

Ministar zdravstva Vili Beroš danas je Splitu, a nakon što je s premijerom obišao bolnicu, govorio je o epidemiološkoj situaciji.

Na samom početku rekao da je poražavajuća informacija da samo 50-ak građana dolazi po prvu dozu cjepiva u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

‘Ušli smo u novu godinu, razmišljamo o sljedećoj turističkoj sezoni. Ako se ne cijepimo teško ćemo imati dobru turističku sezonu. Molim vas shvatite to najozbiljnije. Moramo postići višu procijepljenost koja bi omoguća da Hrvatska bude sigurna destinacija. s ovakvim stupnjem procijepljenost i to Hrvatska nije’, rekao je Beroš.

Moguće je da će Europska komisija u preporukama uvesti i pitanje stupnja procijepljenosti domicilnog stanovništva, kazao je.

Beroš je potvrdio i da će se covid 19 moći dokazati i brzim antigenskim testom. ‘Sutra je sastanak, na uputnicu će se moći raditi brzi testovi. Prilagođavamo način i testiranja i liječenja. Naš zadatak je biti fleksibilan’, rekao je Beroš.

Rekao je kako će građani kojima se test pokaže pozitivnim dobiti potvrde koje će važiti u Hrvatskoj, ali ne i na području Europske unije, prenosi Jutarnji list.

Kako je pojasnila šefica splitskog Zavoda za javno zdravstvo Željka Karin ovo se neće odnositi na kućne brze testove.

Izvor: tportal.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!