Klapa “Sveti Juraj” Hrvatske ratne mornarice osvojila prestižnu glazbenu nagradu Porin u kategoriji najboljeg albuma pop-folklorne glazbe

Klapa “Sveti Juraj” Hrvatske ratne mornarice u četvrtak 24. ožujka 2022. godine osvojila je prestižnu glazbenu nagradu Porin u kategoriji najboljeg albuma pop-folklorne glazbe.

Zapovjednik klape “Sveti Juraj” stožerni narednik Marko Bralić poručuje kako osvojeni Porin pripada svima koji su od prvoga dana podržavali njihovu glazbu i rad te kako ju posvećuju svim hrvatskim braniteljima i hrvatskim vojnicima.

“Poseban je osjećaj dobiti prestižnu nagradu kao što je Porin upravo u godini kada naša klapa slavi 20 godina postojanja. Bolji dar nismo mogli poželjeti. Ova nagrada veliko je priznanje za Hrvatsku vojsku i za Ministarstvo obrane. Ponosni smo, sretni i zadovoljni jer je ovo potvrda kako je naše stvaralaštvo uistinu dobro i kvalitetno”, poručio je Bralić i dodao kako je ovo prvi put da glazbena nagrada Porin odlazi u ruke pripadnika Hrvatske vojske.

Na kraju podsjeća kako je klapa “Sveti Juraj” Hrvatske ratne mornarice za nagradu Porin dosad bila nominirana dva puta.

Kazavši kako zahvaljujući glazbi i stvaralaštvu klape “Sveti Juraj” svaki događaj poprimi dodatnu dozu svečanosti, ministar obrane Mario Banožić čestitao je klapi na osvajanju ove prestižne glazbene nagrade.

“Ova je nagrada još jedna potvrda izvrsnosti pripadnika Hrvatske vojske. Želim da stvarate još više, neka vaše note i riječi kao i do sada budu dio naših najljepših uspomena. Budite i dalje ponos Hrvatske vojske, Hrvatske ratne mornarice i Ministarstva obrane”, poručio je ministar obrane.

Izvor: Hina/Vlada, MORH.HR , fOTO: Julien Duval

Pratite nas na društvenim mrežama!