Moguće probijanje zvučnog zida u osam županija

Iz Ministarstva obrane u utorak su izvijestili da će, u okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila u razdoblju od utorka 22. ožujka 2022. do petka 25. ožujka 2022. u periodu od 10 do 15 sati provoditi redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida.

“Hrvatsko ratno zrakoplovstvo sve svoje aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova sukladno regulativi i pravilima koji reguliraju uporabu zračnog prostora u Republici Hrvatskoj. Planiran je probni let na podzvučnim brzinama u zoni probnih letova ‘Lekenik’, nakon čega će se provoditi zadnja faza ispitivanja aviona tijekom koje se očekuje probijanje zvučnog zida i to na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije na visini od 1 000 do 10 000 metara te na području Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije na visini iznad 10 000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera”, priopćio je MORH.

Tijekom provedbe planiranog leta i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se kratkotrajna pojačana buka stoga MORH moli građane za strpljenje i razumijevanje.

nacional.hr, Foto: Arhiva MORH/ M. Karačić

Pratite nas na društvenim mrežama!