Na Kvarneru za Uskrs otvoreno 80 hotela i 18 kampova

Tijekom uskrsnih blagdana na Kvarneru bit će otvoreno 80 hotela i 18 kampova, objavili su iz Turističke zajednice Kvarnera, ocijenivši da su najave za uskrsni vikend izvrsne, gotovo na razini rekordne 2019.

Direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov istaknula je da se na Kvarneru očekuje oko 75 tisuća noćenja, a većina gostiju bit će iz susjednih zemalja. Dodala je da hotelijeri procjenjuju da bi rezultati u kvarnerskim hotelima mogli biti i 12 posto bolji nego rekordne 2019. godine.

U prva tri mjeseca na Kvarneru je ostvareno gotovo 380 tisuća noćenja ili 13 posto više nego u istom razdoblju 2019., dok je u ožujku bilo 166 tisuća noćenja, što je sedam posto više nego 2019.

Na opatijskoj rivijeri je u prvom tromjesečju bilo najviše, 35 posto ostvarenih noćenja, a najbrojniji su bili domaći turisti, zatim gosti iz Slovenije, Austrije i Njemačke.

Irena Peršić Živadinov ocijenila je da se trend potražnje za visokokvalitetnim smještajem nastavlja, jer su takvi objekti bili najbolje popunjeni, dodavši da je Kvarner među hrvatskim regijama s najkvalitetnijim kampovima te da je interes za zimovanje u kampovima sve veći.

Foto: pixabay

Pratite nas na društvenim mrežama!