U Hrvatskoj do sada ostvareno 14,4 milijuna dolazaka i 82,6 milijuna noćenja

Najviše noćenja do sada je ostvareno u Istri, Splitsko-dalmatinskoj županiji, Kvarneru, Zadarskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Gledajući po destinacijama najviše je noćenja ostvareno u Rovinju, Dubrovniku, Poreču, Medulinu, Umagu i Splitu. Najviše noćenja do sada ostvarili su gosti s tržišta Njemačke, Hrvatske, Slovenije, Austrije i Poljske. 

U dosadašnjem dijelu kolovoza u Hrvatskoj je prema podacima sustava eVisitor ostvareno 4 milijuna dolazaka i 28 milijuna noćenja. U odnosu na isto razdoblje kolovoza 2019. navedeno predstavlja 89% rezultata u dolascima i 96% rezultata u noćenjima. Najviše noćenja u dosadašnjem dijelu kolovoza ostvareno je u Istri, Splitsko-dalmatinskoj županiji, Kvarneru te u Zadarskoj i Šibensko-kninskoj županiji, a gledajući po destinacijama, najviše je noćenja ostvareno u Rovinju, Medulinu, Viru, Poreču, Umagu i Dubrovniku. Najviše noćenja u dosadašnjem dijelu kolovoza ostvarili su gosti s tržišta Njemačke, Hrvatske, Slovenije, Italije i Poljske. 

Trenutno u zemlji boravi 943.000 turista od čega je oko 846.000 stranih. Trenutno imamo najviše gostiju s tržišta Njemačke, Hrvatske, Slovenije, Poljske i Austrije. Gledajući po destinacijama trenutno najviše turista boravi u Rovinju, Medulinu, Poreču, Viru i Umagu.

Foto: pixabay

Izvor: hrt

Pratite nas na društvenim mrežama!