Prvi vikend u srpnju pokazuje da je pred Hrvatskom odlična turistička sezona

Prvi srpanjski vikend pokazuje da je pred Hrvatskom odlična turistička sezona koja će, čini se, nadmašiti i rekordne rezultate iz pretpandemijske 2019. godine. Na obali boravi oko 650 tisuća turista, a Hrvatske autoceste do sada su naplatile cestarinu za više od 27 i pol milijuna vozila, oko 2 milijuna više nego 2019. Jučer su se od jutra stvarale velike gužve i kolone na svim cestama prema moru. 

Trenutno nema onakvih kilometarskih redova kakve smo imali prilike gledati jučer, posebno u jutarnjim satima. Ovdje na naplatnoj postaji Lučko nema dužih čekanja u jednom i drugom smjeru. Promet je pojačan izmeću naplatne postaje Lučko i čvora Bosiljevo, no sve teče u najboljem redu. Već u popodnevnim satima se mogu očekivati neki zastoji u prometu posebno na autocesti A1 u smjeru mora, pred naplatnim postajama i ispred turističkih središta.Najnoviji podaci govore kako polako dostižemo slavnu 2019. godinu. Ovaj petak ulasci na auto put u Lučkom su bili bolji za 11 posto u odnosu na 2019. Jučer je kroz naplatnu postaju Lučko prošlo više od 35 tisuća vozila, a danas je do 11 sati prošlo 17 tisuća vozila

Otok Krk, najposjećenije kvarnersko odredište, već je u lipnju zabilježio bolje rezultate nego 2019., a jednakim tempom nastavlja i u srpnju, jer dio turista na otok dolazi čak dvaput. Ove godine ostvareno je 350 tisuća noćenja, a gotovo 200 tisuća u kampovima. Na Krčkom mostu i danas se očekuju gužve, i to u oba smjera. 

Pratite nas na društvenim mrežama!