Jeste li čuli za Hrvatski festival hodanja?

Masovna sportsko-rekreativna manifestacija Hrvatski Festival Hodanja ove godine održat će se pod kapom IML (International March League) obitelji. Nakon višegodišnjih napora manifestacija je ostvarila svjetsko priznanje upisivanjem u godišnji kalendar IML-a i u Liku stižu njihovi članovi iz cijelog svijeta.

Četvrto izdanje još jednom se održava početkom rujna, dok su prijave za hodanje 3. i 4. rujna, krenule pristizati mnogo, mnogo ranije. Broj zemalja iz kojih sudionici dolaze svake se godine povećava, a ove godine organizatori očekuju oboriti i vlastita očekivanja. “Ove godine smo postali dio obitelji IML-a što će privući brojene hodače iz čitave Europe, a sljedeće godine i čitavog svijeta. Mi se trudimo s ovom manifestacijom produžiti post sezonu a poznato je kako ovi gosti nakon manifestacija ostaju nekoliko dana istraživati okolicu”, pojašnjava direktor Turističke zajednice Ličko-senjske županije Ivan Radošević.

Manifestacija kreće iz Otočca već omiljenim stazama Gacke i nastavlja se u Gospiću gdje su već markirane staze imena Tesla. Hoda se duž šest ruta različitog intenziteta koje objedinjuju prirodne i kulturne ljepote Like i prilagođene su na način da sudjelovati mogu baš svi. “Šetači“ će savladavati tri staze dužine 10+, 20+ i 30 +kilometara u oba grada, što znači da se na Festival Hodanja prijavljuju sve dobne skupine, neovisno o kondicijskoj pripremljenosti. Jedino što je važno je dobra volja te želja za druženjem i neponovljivim iskustvom u prekrasnoj Lici.

Na posljednjem Festivalu Likom je hodalo oko tisuću hodača, a ove godine, uz snažan vjetar u leđa koji daje IML očekuje se još bolji odaziv. U Gospiću i Otočcu će prikupljati bodove koje vrednuje IML, a entuzijasti koji posjećuju manifestacije IML-a broje se u desecima tisuća. “Težak je bio put postati dio IML obitelji, ali nakon brojnih izleta po Europi te dovođenjem izvidnica što formalnih i neformalnih uvjerili smo ih da naš festival zaslužuje biti dio IML obitelji. Ovdje moram spomenuti hodače iz Hrvatske koji su pomogli stvoriti ovaj festival te smo i mi dokazali kako i nenatjecateljski oblik festivala može zaživjeti kod nas, usput promovirajući zdrav i aktivan život”, dodaje tajnik Hrvatskog Saveza Hodanja Mile Milković. Ovo sportsko događanje jedinstveno je u Hrvatskoj, a organizatori iz godine u godinu naglašavaju svoj poznat moto kako svakom minutom koju potrošite hodajući, možete produžiti svoj život za jednu i pol do dvije minute! 

Foto: pixabay

Pratite nas na društvenim mrežama!