Novi potencijalni darivatelji krvotvornih matičnih stanica u Koprivnici pridružili se Hrvatskom registru

Na akciji održanoj u ponedjeljak, 19. rujna u Koprivnici u Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica, Hrvatskom registru dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica pridružilo se 34 novih potencijalnih darivatelja.

Ovu akciju upisa u Hrvatski registar Zaklada Ana Rukavina održala je kako bi se pomoglo u pronalasku podudarnog darivatelja mladoj Sari koja boluje od rijetke autoimune bolesti, ali i svim oboljelim osobama koje čekaju svog podudarnog darivatelja.

Svaka akcija koju Zaklada organizira diljem Hrvatske nosi poruku „lijek je u nama“. Time Zaklada želi još jednom podsjetiti građane da u sebi nosimo lijek kojim možemo spašavati živote oboljelih od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži. Što je veći broj upisanih u Hrvatski registar, veća je i mogućnost da se spasi život oboljelima, a prvi korak je upis u Hrvatski registar. Ako se utvrdi HLA kompatibilnost s oboljelom osobom, možemo joj pomoći da se izliječi.

Tijekom više od 15 uspješnih godina rada, Zaklada je uz pomoć brojnih građana povećala broj potencijalnih darivatelja s početnih 150 na današnjih 62.261 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Iz Hrvatskog registra izdano je ukupno 156 transplantata za hrvatske i inozemne pacijente čime je 156 teško oboljelih osoba iz Hrvatske i inozemstva dobilo priliku za život.

Pratite nas na društvenim mrežama!