PU – Tjedna informacija za 6. do 12. svibnja 2019.g

STANJEKRIMINALITETA

Uproteklom tjednu zabilježeno je 12 kaznenih djela, od devet šestkaznenih djela općeg kriminaliteta i tri kaznena djela iz područjamaloljetničke delikvencije.

Kaznenoje prijavljeno šest osoba.

STANJEJAVNOG REDA I MIRA

Zabilježenasu dva prekršaja narušavanja javnog reda i mira od kojih prekršajomalovažavanje i vrijeđanja policijskih službenika i prekršajsvađe i vike.

Prekršajnosu prijavljene dvije osobe.

STANJESIGURNOSTI PROMETA

Zabilježenoje sedam prometnih nesreća, od kojih dvije prometne nesreće sozlijeđenim osobama i pet s materijalnom štetom kao jedinomposljedicom. Lakše su ozlijeđene vozačica bicikla i pješakinja.

ZAŠTITAOD POŽARA

Uproteklom tjednu nisu zabilježeni požari i eksplozije.

OSTALIDOGAĐAJI

Zatečenje jedan maloljetnik mlađi od 16 godina u noćnom izlasku, suprotnoodredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon23 sata bez odgovarajuće pratnje.

Dobroje podsjetiti

Zaštititese od provala i krađa – poduzmite mjere koje će odvratitipočinitelja ili mu otežati cilj

Razvijajtedobrosusjedske odnose i ponašajte se samozaštitno prema tuđoj isvojoj imovini. O zapažanju sumnjivih osoba koje se bezrazložnozadržavaju u blizini Vaše zgrade, stana ili kuće, zapamtitedetalje osobnog opisa, vozilo i druge detalje i o tome odmahobavijestite policiju na broj telefona 192. Neposredno uz kuću neostavljajte predmete koji provalniku omogućuju lakše penjanje(ljestve ili sanduci). Ključ ne ostavljajte ispod otirača, uposudama za cvijeće ili drugim lako dostupnim mjestima. Pomogućnosti ugradite protuprovalna vrata, te alarmni i videonadzornisustav. Vrijedne predmete i novac ne držite u posudama i policama,pod madracima ili u ormarima, jer su ta mjesta provalnicima dobropoznata. Po mogućnosti sve te vrijednosti i dragocjenosti pohraniteu banku i osobne trezore. Nemojteostavljati svoje vozilo duže vrijeme bez nadzora.

Pratite nas na društvenim mrežama!